آشنایی کامل با خانه های هوشمند و مزایا و معایب آن

آنچه در این محتوا می خوانیم

در عصر امروز که به عصر تکنولوژی پیشرفته معروف می باشد، نقش تکنولوژی در زندگی ما انکارناپذیر است. هرچند تمامی فناوری‌هایی که وجود دارند دارای نقاط قوت و ضعف هستند. پیشرفت تکنولوژی و آمدنش در زندگی ما انسان ها علاوه بر مزایای فراوانی که دارد، چالش‌هایی همچون گرمایش کره زمین و تغییرات آب و هوا و اقلیم ها را نیز به همراه داشته است. یکی از نکات مثبت ورود تکنولوژی به زندگی ما، ظهور خانه‌های هوشمند است. این خانه ها دارای نکات منفی و مثبتی می باشند که در این مقاله می خواهیم با آشنایی کامل با خانه های هوشمند و مزایا و معایب آن بدانیم آیا استفاده از آن مشکلی برای ما پیش نمی آید یا گزینه خوبی نمی باشد. با ما همراه باشید.

 

آشنایی کامل با خانه های هوشمند و مزایا و معایب آن

 

خانه هوشمند به چه خانه هایی گفته می شود؟

به طور خیلی ساده و خلاصه بخواهیم مفهوم خانه هوشمند را بیان کنیم، می توان گفت زمانی که بتوان کنترل بیشتر لوازم و بخش های دیگر و هر مکانی را از راه دور و با استفاده از موبایل خود کنترل کرد، می توان گفت خانه هوشمند است. با استفاده از سنسور ها و اتصال دستگاه های مکان شما به شبکه وای فای می توانید با راحتی با لمس ایکون در موبایل خود، دستور لازم را به آن وسیله خاص بدهید. حال می تواند آن وسیله لامپ، سیستم صوتی باشد، هم می تواند سیستم گرمایشی و دیگر وسایل خانه شما باشد.

خانه هوشمند چه قابلیت هایی دارد؟

قبل از دانستن مزایا و معایب خانه های هوشمند بهتر است با قابلیت های آن آشنا شویم. بارز ترین قابلیتی که در اختیار شما قرار می گیرد، کنترل بیشتر بخش ها و لوازم خانه با استفاده از اپلیکیشن در داخل موبایل خود می باشد. به راحتی می توانید سیستم گرمایشی و سرمایشی را از راه دور کنترل کرده، می توانید چراغ ها را در صورت نیاز روشن و خاموش کنید، کنترل هوشمند نور پردازی خانه، سیستم های صوتی و کنترل کلی لوازم دیگر که همگی را می توان از راه دور کنترل کرد.

نکته مهم در خانه هوشمند کنترل لوازم از راه دور می باشد. این قابلیت بسیار زیاد می تواند زندگی را برای شما آسان تر کند و آرامش و آسایش شما را افزایش دهد و به جرئت می توان گفت بعد از زندگی در یک خانه هوشمند، نمی توانید در خانه های ساده دیگر زندگی کنید.

مزایای خانه های هوشمند

  • آسایش و رفاه بیشتر: یکی از مهم ترین دلایل برای انجام هوشمندسازی خانه، افزایش سطح رفاه و آسایش افراد خانه می باشند. با قابلیت هایی که به خانه شما اضافه می شود، زندگی روزمره و کار های شما در خانه هوشمند آسان تر از خانه های ساده انجام می شود.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی و زمان: با توجه به امکانات و قابلیت هایی که در این خانه ها در اختیار شما قرار می گیرد، به کمک تلفن همراه خود می توانید یک سری از کار های خود را انجام دهید. از این رو در انرژی و زمان شما به حد زیادی صرفه جویی می شود. همچنین می توان زمانی که در بیرون از خانه خود می باشید لوازم خانه را کنترل کنید.
  • افزایش امنیت خانه: با هوشمند سازی خانه ها با استفاده از قفل هوشمند و امکانات دیگری که در اختیار شما قرار می گیرد، امنیت خانه افزایش پیدا می کند و خیالتان از وارد شدن سارقان به داخل منزل، راحت می باشد.
  • افزایش قیمت خانه: یکی از راه هایی که می توان ارزش ملک را افزایش داد، هوشمند کردن آن می باشد. با امکانات و تجهیزاتی که خانه شما مجهز می شود، ارزش ملک چند برابر شده و می توانید ارزش خانه خود را افزایش دهید.

 

 

استفاده از قفل هوشمند برای خانه هوشمند

یکی از ساده ترین راه ها برای هوشمند شدن خانه ها، استفاده از قفل دیجیتال می باشد. قفل های هوشمند به شما امکاناتی نظیر کنترل ورود و خروج به منزل، ست کردن اثر انگشت، گذاشتن پین و در کنار استفاده از کلید و دیگر امکانات را در اختیار شما قرار می دهد که با توجه به مدل های آن  امکانات آن نیز متفاوت می باشد. با قابلیت های قفل هوشمند، امنیت خانه شما افزایش پیدا می کند و سارقان به سختی می توانند به داخل منزل شما نفوذ کنند و یکی از نکته های مثبت قفل های هوشمند دسترسی و کنترل آن از راه دور می باشد.

معایب خانه های هوشمند

  • هزینه های زیاد هوشمند سازی: یکی از نکات منفی هوشمند کردن خانه ها، هزینه بالای آن می باشد. لوازم و تجهیزاتی که برای خانه نیاز دارید هزینه به نسبت بالایی دارند. البته این نکته را نباید فرامکوش کرد که هر چقدر لوازم بیشتری با توجه به نیازتان لازم داشته باشید، هزینه ها نیز افزایش پیدا می کند. ناگفته نماند که پشتیبانی، تعمیرات، بروزرسانی نرم افزار ها و … همگی برای شما هزینه خواهد داشت و صرفا فقط هزینه خود اقلام نمی باشد.
  • پیچیدگی های فنی:  برای نصب تجهیزات در منزل، بهتر است که از کارشناسان خبره در این حوزه استفاده کنید. به پیچیدگی فنی که این سیستم ها دارند، نیاز به دانش کافی در این حوزه می باشد. از همین رو برای کمتر هزینه کردن سراغ افراد نابلد نروید و کار را به کارشناسان بسپارید.
  • امکان نفوذ به حریم خصوصی و اطلاعات: هر چند که خانه های هوشمند امنیت بالایی به نسبت مدل های عادی در اختیار شما قرار می دهند اما اگر امنیت اطلاعات آن و داده ها شما به خوبی محافظت نشده باشد، می توان با هک کردن سیستم خانه هوشمند شما، به اطلاعات به راحتی دسترسی داشت.
  • نیازمند به پشتیبانی: این تفکر که بعد از هوشمند کردن دیگر نیازی به متخصصان ندارید، کاملا اشتباه می باشد. بعد از تجهیز شدن خانه شما، برای بروز جلوگیری از مشکلات نرم افزاری یا خرابی قطعات حتما شما نیاز به پشتیبانی خواهید داشت تا سلامت سیستم های شما چک شود و این خود دارای پرداخت هزینه می باشد که می تواند یک نکته منفی برای شما به حساب بیاید.
3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
فروشگاه