نحوه نصب درب فریم لس به عنوان یکی از لوکس ترین و مدرن ترین دربهای ساختمانی، به عنوان موضوع این مقاله انتخاب گردیده است. چهارچوب درب فریم لس به صورت توکار داخل دیوار نصب میشود تا زیبایی کار بالاتر رفته و امنیت درب نیز بیشتر شود.
ابزار و تجهیزات مورد نیاز
- پروفیل آهنی و آلومینیومی مخصوص فریم لس
- پیچ و اتصالات مقاوم
- گچ یا دیوارپوش برای پوشش فریم
- براکتهای نگهدارنده
- متر و تراز
مراحل نصب درب فریم لس:
1- آمادهسازی دیوار و محل نصب
قبل از نصب، دیوار باید صاف، تراز و کاملاً خشک باشد. همچنین، جایگاه قرارگیری فریم در مرحله سفتکاری ساختمان مشخص شده و فریم آهنی درون دیوار جاسازی میشود.
2- نصب پروفیل آهنی
پروفیل آهنی که نقش پایهی ساختار فریم را دارد، درون فضای مخصوص خود در دیوار قرار گرفته و با استفاده از براکتهای فولادی و پیچهای مخصوص محکم میشود. این پروفیل، استحکام درب را تضمین کرده و باید کاملاً تراز و شاقول باشد.
3- نصب پروفیل آلومینیومی
پس از جایگذاری پروفیل آهنی، پروفیل آلومینیومی روی آن نصب میشود. این پروفیل محل لولاهای مخفی و نشیمن قفل مگنتی را در خود جای میدهد و به روش CNC برش داده شده است. این بخش باید با دقت بالا و بدون هیچگونه انحراف اجرا شود.
4- نصب لولاهای مخفی و یراقآلات
در این مرحله، لولاهای مخفی روی پروفیل آلومینیومی به صورت توکار نصب میشوند. سپس جایگاه قفل مگنتی و ضربهگیرها مشخص شده و روی پروفیل آلومینیومی فیکس میشوند. انتخاب یراقآلات باکیفیت و استاندارد در افزایش طول عمر درب نقش مهمی دارد.
5- اجرای پوشش نهایی (گچ یا دیوارپوش)
بعد از نصب درب و یراقآلات، نوبت به پوشاندن فریم آهنی با گچ یا دیوارپوش میرسد تا ظاهر درب بهطور کامل با دیوار یکدست شود. در این بخش، باید به چسبندگی و صاف بودن سطح گچ دقت شود تا ترک خوردگی یا جداشدگی ایجاد نشود.
6- تست عملکرد درب
پس از اتمام نصب، درب باید چندین بار باز و بسته شود تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل گردد. در صورتی که درب به نرمی حرکت نمیکند، باید تنظیمات لولا و قفل مگنتی مجدداً بررسی شود.
متریال و اکسسوری های به کار رفته در ساخت این نوع درب:
- فرآوردههای چوبی (چوب روسی، MDF خام، پلای وود یا تخته چند لایی، روکش چوب طبیعی)
- رنگ پلی اورتان وارداتی یا روکش PVC
- نوار درزگیر مخصوص
- نوار درزگیر اتوماتیک برای قسمت زیر درب
- پروفیل آلومینیومی با رنگ آنادایز نقرهای، مشکی و سفید برای چارچوب درب
- لولا مخفی ایتالیایی یا آلمانی در رنگهای نقرهای، مشکی، طلایی و سفید
- دستگیره مدرن با قفل مگنتی اتوماتیک
- شیشه در انواع و ضخامتهای مختلف
- متریال ضد آب برای نواحی مرطوب مانند شمال کشور و سرویس حمام و دستشویی
نکات مهم در اجرا درب فریم لس:
فاز اول کار با پوشاندن روی چارچوب با موادی مانند گچ، سیمان، سنگ یا سرامیک به اتمام میرسد. در فاز دوم تنها کافی است درب را روی چارچوب مخفی که از دید ناظر پنهان شده است، سوار کنید. پس از نظافت و ریزهکاریها، درب را بر روی چارچوب مخفی نصبکرده و رگلاژ میکنند.
البته لازم به ذکر است که این کار را در یک فاز و پشت سر هم نیز میتوان انجام داد؛ اما ممکن است نتیجه نهایی چندان زیبا و تمیز از آب درنیاید. متأسفانه دیده میشود که تولیدکنندگان و نصابهای شرکتهای مختلف برای سرعت بخشیدن به کار، این کار را در یک فاز انجام میدهند. نتیجه نهایی چندان زیبا نیست، چرا که به احتمال زیاد درب یا چارچوب آن آسیب دیدهاند و پوشش رنگ درب اذیت شده است.
انواع چارچوب مخفی آلومینیومی با استانداردهای مختلف در ایران و خارج از ایران تولید میشوند و برخی از آنها استاندادرهای بالایی دارند. از آنجایی که این دربها دارای ضخامتهای مختلفی هستند، کوچکترین ایرادی در شکل و ابعاد پروفیلها و درب، منجر به بروز ایرادات فنی شده و مراحل نصب و رگلاژ و باز و بسته شدن درب را با مشکل روبرو خواهد کرد.
طراحی سطح مقطع پروفیل بر اساس استانداردهای دقیق و منطبق بر اصول مهندسی صورت میپذیرد. تمام اتصالات و لولاها در قسمت داخلی این درب قرار میگیرند و از دید ناظر بیرونی پنهان هستند.
استانداردها و الزامات فنی:
استانداردهایی که باید در ساخت مدنظر قرار بگیرند، به شرح زیر هستند:
- ارتفاع استاندارد درب 210 سانتیمتر با قابلیت افزایش ارتفاع تا 300 سانتیمتر است. چارچوبهای 3 متری بهصورت سفارشی ساخته میشوند.
- عرض درب بین 70 تا 100 سانتیمتر است.
- برای نصب درب فریم لس چه از نوع چوبی، آلومینیومی و یا شیشهای، دیوارها باید کاملاً تراز باشند. دلیل این الزام، فاصله بسیار نزدیک درب با چارچوب است.
- ضخامت دیوار برای اجرای حداقل باید 60 میلیمتر باشد.
- ضخامت ساب فریم 45 میلیمتر و حداقل فضای مورد نیاز برای نصب چارچوب آلومینیومی توکار 45 میلیمتر است.
- ساب فریم قوطی 40 در 40 یا 40 در 40 است و بهصورت دقیق با استفاده از گونیا نصب و اجرا میشود.
جمع بندی
نصب درب فریم لس یک فرآیند دقیق و تخصصی است که نیاز به مهارت و تجهیزات حرفهای دارد. رعایت مراحل ذکر شده و استفاده از یراقآلات و متریال مناسب، تضمینکننده دوام، زیبایی و عملکرد صحیح این دربها خواهد بود. اگر قصد خرید و نصب این نوع درب را دارید، پیشنهاد میکنیم از متخصصین با تجربه کمک بگیرید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
2 نظر در “نحوه نصب درب فریم لس چگونه است؟”
سلام آماده سازس تعداد 5 درب فریملس چقدر زمان میبره؟
سلام تماس بگیرید لطفا